f11att

PRESENTATION
INFORMATION
PICTURES

Les Éléis Shopping Centre

Cherbourg, France

The “Eléis” project comprises the renovation of a superstore and extension to the East wing: Carrefour will hence expand from 6200 m² to 8400 m². The shopping arcade, which will be extended out up to the existing Total petrol station, will include 15 new boutiques and 7 medium sized shops. The arcade will cover an area of 7800 m² of which 4100 m² will be on the first floor. New restaurants and cafés will also be set up on the ground floor over an additional area of 1000 m² giving a new total area of 1700 m². Overall, the current retail area for the shopping centre, superstore and shopping arcade will increase by 10000 m².
Façades are composed of aluminium tubes which are designed to reflect the light. This shell will conceal the car park and delivery area at the back of the building but will also allow light to penetrate through. The roof will be designed as a unique façade, as it will be visible from the surrounding mountains. Works undertaken while the building remained occupied.

Les Éléis Shopping Centre

Cherbourg, France

tiret

CLIENT: Cherbourg Investissement / Carrefour

tiret

ARCHITECT: Arte Charpentier and Calq Architectures

tiret

PROJECT VALUE: 35 M€

tiret

TOTAL SURFACE AREA: 40 000 m²

tiret

COMPLETION DATE: 2013

tiret

LOCATION: Cherbourg, France

tiret

OUR BRIEF: Facade Engineering

Les Éléis Shopping Centre

Cherbourg, France

Picture: Arte Charpentier and Calq Architectures

Français

provided by